Kilka moich spostrzeżeń
1. Jak wiecie od dłuższego czasu nie pisałem na tym Forum. Złożyło się na to wiele powodów. Niektórzy byli zadowoleni , inni nie. Założyłem nowe forum ,na które można wejść tylko po mojej akceptacji. To moje forum jest masowo atakowane przez rosyjskich spamerów. Skutki ich mizerne , codziennie są próby rejestracji kilkunastu spamerów. Na tym forum umieszczam aktualne informacje z Krasnobrodu. Podobny cel ma , coraz bardziej popularne , :Krasnobrodzkie ABC"
2. Nagrywam sesje rady. Wiem doskonale ,że niektórym się to nie podoba. Dzięki jednak nagraniom mieszkańcy , i nie tylko widzą co robią nasze Władze. Mieszkańcy co robią ich radni. Widzą ,czy są aktywni , czy tylko podnoszą ręce podczas głosowań.. Przykre jest ,że mimo wielu moich próśb i niektórych Radnych, nie udało się przestawić stoły , przy których siedzą radni podczas sesji. O przyczynach takiego stanu mówiłem kiedyś na sesji , pisał także o tym, ktoś na Forum , upominali się Radni. Jednak bez skutku. Dziwne , ale prawdziwe.
Jednak to co piszą niektórzy na tym forum mnie poraziło. Pora bronić to co jest dobre.
3. Jak o nas świadczą wypowiedzi typu: "W Polsce zawsze byli patrioci i łajdaki" - łajdaki to drugi sort. Synki z RMF i TVN to właśnie łajdaki. Nie trzymaj z nimi abyś się do nich nie zaliczał. -dużymi krokami się zbliża, PIS - dostosować się trzeba do nowych czasów a ty mnie straszysz pogrobowcami Leszka Chmielewskieego. Halloween dopiero za dwa tygodnie a ty mnie już straszysz jakimiś kościotrupami z zielonymi legitymacjami? Za rok PISOWSKA będzie cała Polska. Już ci pisałem ten wygra wybory kto błyśnie ludziom legitymacją Pisowską." Tak pisze Człowiek - Chrześcijanin? "Miłuj bliźniego swego jak siebie samego" Mamy u siebie cudowny obraz Matki Bożej Krasnobrodzkiej Parafia Nawiedzenia Najświętszej Maryi Panny i Zesłania Ducha Świętego. Jak nasze zachowanie , nasze wypowiedzi, mają się do bycia chrześcijaninem?
4. Jak można powiedzieć Radnemu , który walczy w słusznej sprawie ,że chce być medialny? I kto to mówi? pracownik gminy. P. Przewodniczący "medialnymi czyni Nasze Władze , przedstawiać jej z imienia i nazwiska. na każdej Sesji. Ktoś już chyba pisał , kto jest władzą w gminie? , Radni , czy etatowi pracownicy , którzy bardzo często napominają i zwracają uwagę Radnym. Czy Radny , który reprezentuje interesy Wyborców to "wróg"?. Najlepszy to Radny bierny ale wierny. Niektórych Radnych powinien P. Przewodniczący przedstawić dlatego ,że są niewidoczni i nie zabierają głosu.
5. Zamiast pracować ,dla dobra Mieszkańców gminy , "tworzy się" na Forum , też już ktoś o tym , pisał. Czyżby było przyzwolenie na taką pracę ? Robi się coś dla społeczności źle , i jeszcze najlepiej skrytykować. Najlepiej jeszcze przypisać sobie czyjeś zasługi i tego człowieka "sprowadzić do parteru"
Przepadają wnioski pisane przez pracowników gminy , inne gminy potrafią nasz gmina nie. Kolektory słoneczne - solary przepadły. Miał być Radca na sesjach , nie ma. Ciekawe jak wygląda sprawa remontu naszej oczyszczalni ścieków. Może na którejś sesji Dyrektor ZGK w Krasnobrodzie to wyjaśni. Co ze Statutem Gminy , który zaskarżony został do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego? . Teraz zaczyna się , jak już pisałem, "polowanie na czarownice" , po zakończeniu przebudowy drogi Jacnia - Krasnpbród. Szuka się błędów , nieprawidłowości. Wkrótce zacznie się przypisywanie zasług. Myślę jednak ,że każdy Mieszkaniec Krasnobrodu wie , czyj wkład pracy i wysiłek był największy.
Jest jeszcze czas , aby ostatni rok VII Kadencji Rady Miasta nie poszedł na marne. Trzeba jednak , aby wszyscy, ,nie zwracając uwagi , na "legitymacje", poważnie potraktowali swoją pracę, jest to praca dla nas i Naszej Gminy.. Tylko wspólna praca uczyni Naszą Gminę piękniejszą i pozwoli nam godnie żyć. Panowie! Zgoda buduje , niezgoda rujnuje.
Moim celem nie było obrażanie kogokolwiek . Jeżeli ktoś poczuł się obrażony przepraszam.
|